Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

На смак і колір всі тарти різні.

Глобалізація та інтерес до всього нового бере своє. Тому в Україні все більше з'являється інтернаціональної кухні. Тепер майже в кожному місці є італійська паста, американські бургери, французькі сири.

Ми відмовляємося від нашого борщу та наполеона, а їмо том-ям, заїдаючи смаженим морозивом. Тепер майже ніхто не пече звичайні пироги, але вже фахівець з частини напіввідкритих пирогів, кішів, та тартів.

Для останніх якраз настав гарячий сезон. Адже саме зараз збирають останні врожаї фруктів та овочів. Вони ще встигли увібрати в себе трохи сонця і тепер просто мають запах літа. А що ще треба, коли за вікном стає сиро та сіро?

Правильно, треба чимось це розбавляти. Згадайте запах домашньої випічки.

А тепер уявіть, якщо десерт, наприклад, тарт, зроблений за рецептом одного з найкращих французів-кондитерів. Вся гамма ароматів, тепло тесту, соковита начинка стають симфонією в честь кондитерського мистецтва.

Нам дійсно дуже подобається випічка з пісочного тіста, а вибір начинки завжди залежить тільки від настрою, яке хочеться надати вечору. Тому пропоную список начинок для тарта під будь-який настрій.

Груша для романтичного вечора.

Історично так склалося, що тарт робився спочатку з фруктами.

Осіння ніжна груша ідеально підійде для такого задуму.

Є декілька способів як обробляти грушу для того, щоб зробити ідеальний пиріг.

  1. Карамелізовану грушу на гарячу сковорідку кладемо декілька ложок цукру, чекаємо поки він розчиниться, додаємо корицю з мускатом і трохи смажимо в цьому сиропі наш фрукт.

  2. Припустити грушу у суміш з вина, сиропу та ванільних стручків, яку Ви доводите до кипіння, опустити очищену цілу грушу. Робимо менше вогонь і варимо 25 хвилин. Ріжемо грушу і викладаємо на тісто.

  3.  Сира груша. Найчастіше сиру грушу викладають на подушку з заварного крему або франжіпан.

Груша взагалі може бути окремим «гостем програми». Як на рахунок запеченої груші у винному соусі?

Обліпиха для сімейної вечері

Ще до недавнього часу навіть ми вважали, що обліпиху можна використовувати лише в чай, а далі - тільки милуватися гронами на дереві. Але несподівана думка про поєднання шоколаду та обліпихи просто звела з розуму. Додається вона не окремими ягідками, а як мус.

Мус робиться за принципом курдів. Ви перетираєте обліпиху в пюре, змішуєте пюре з вершковим маслом і цукром, доводите все до кипіння, додаєте яйця. Варити до загустіння на водяній бані. У поєднанні з пісочним шоколадним тістом Ви отримаєте тарт з витонченим трохи кислуватим смаком. Чудовий привід відвернути близьких від всякого роду справ і зібратися з чашкою гарячого чаю.

Гарбуз для дитячого свята.

Гарбуз взагалі вважається дитячим фруктом: він гіпоалергенний, містить мінімум натуральних цукрів і навіть глибокої осені залишається джерелом вітамінів. І пряма асоціація гарбуза зі смаком дитинства: мамині каші, запечений гарбуз з цукром або травами. Сьогодні для нашої кондитерської це улюблений осінній овоч, з якого можна зробити частування на будь-який смак: кекс, тарт, пиріг, торт, тарталетки і багато іншого.

Гарбуз, також як і обліпиху, труть в пюре, додають вершків, пряних спецій. Вам на допомогу прийдуть гвоздика, імбир, кориця і мускатний горіх. Трохи пісочного тіста. І найкращий десерт для дітвори майже готовий.

Яблука для осіннього пікніка

Класичне швидке блюдо французької кухні. Французи навчилися з особливою легкістю і шармом робити яблучні шарлотки і тарти. Мінімум зусиль і в повітрі вже пахне карамеллю, і хочеться закутатися в цю атмосферу, і щоб такий затишок був всю осінь.

Французька традиція показує, що яблучні тарти робляться з мінімальною кількістю тіста.

Але повернемося до тарту. Запах печених яблук дивно поєднується з запахом осені. Як і груші, вони можуть карамелізуватися, припускають або ж просто кладуть сирими в суміші спецій на кремову подушку.

Є багато варіантів як поліпшити начинку в тарті, але ніколи не змінить той факт, що Ви повинні брати тільки якісні фрукти, інгредієнти і гарний настрій. Тільки тоді такий тарт буде зігріваючим цієї осені, тим, який хочеться пробувати кожні вихідні або на сніданок без страху, що набридне. Саме таких Вам і бажаємо!

17 жовтня 2016