Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

МАКАРОНИ, МАКАРУНАМИ, МАКАРОНИ

У цього десерту назв багато, сенс же – один.. Ми, в кондитерській «Paris», завжди боремося за істину, так би мовити. І за освіченість нашої аудиторії.

Тому вважаємо, що Ви повинні знати, що

Макарон – тістечко на основі білків і мигдальної муки.

А макарун – кокосове печиво, країна походження якого – США.

Макарони – дуже вибаглива тістечко і може спочатку не піддатися. Але повірте моєму досвіду, слідуючи правилам і рекомендаціям, Ви обов'язково отримаєте ідеальний виріб.

Перше правило.

Дотримуйтеся точних пропорцій. Відхилення від рецепта загрожує невдачею, але ж ми цього не хочемо, чи не так?

Друге правило.

Дотримуйтеся температурного режиму. Робіть макарони тільки з градусником: збивайте білки, грійте сироп, готуйте духовку.

Третє правило.

Не бійтеся їх. Все досить просто, головне мати бажання, спритно виконувати всі дії і набратися терпіння.

Правильний макарон повинен бути вологий, не кришитися, без пустот і в ньому повинен дотримуватися баланс солодкого. Перепробувавши велику кількість рецептів, я все-таки знайшов свою ідеальну формулу і хочу поділитися нею з Вами.

Рецепт макаронів від кондитерської «Paris»

Що Вам знадобиться?

  • 150 гр мигдальної муки (саморобної або купленої)
  • 300 гр цукру (150 гр цукру і 150 гр цукрової пудри)
  • 50 гр води
  • 100 гр білка (витягаємо їх з приблизно з 3-х яєць кімнатної температури)
  • Барвник/ароматизатор за бажанням
  • Кондитерський мішок
  • Пергаментний папір
  • Термометр (архіважливо!)
  1. Борошно просіяти через сито.
  2. Додати рівно 150 гр цукрової пудри, не більше, і не менше.
  3. Перемішуємо суміш і знову просіюємо.

Тепер найвідповідальніший процес. До нього потрібно заздалегідь підготуватися:

  • 150 гр цукру заливаємо 50 гр води.
  • Кондитерський мішок ставимо в стакан, щоб легше було викладати туди тісто.
  • Якщо у Вас є спеціальний килимок з круглими отворами, то цей крок можна пропустити. Якщо ж такий відсутній, то просто обведіть стакан на пергаментному папері.
  • Налити склянку води.

Отже, приступимо:

  1. 50 гр білка переливаємо у велику чашу.
  2. Ставимо наш цукровий сироп на вогонь і стежимо за температурою, він повинен нагрітися до 95 градусів.
  3. Коли температура досягла ліміту, починаємо збивати білки до твердих піків.
  4. Сироп продовжує нагріватися і коли температура дійде до 110 градусів і білки збили повністю, тоді вливаємо сироп тонким струменем в білки. Якщо до цього часу білки ще не збили, тоді в сироп додаємо ложку води і продовжуємо збивати далі.
  5. Вливши повністю сироп, продовжуємо збивати поки суміш не охолоне до 45 градусів.
  6. Далі вливаємо 50 гр білків (саме тому ми так охолоджували суміш, щоб білки не згорнулися).
  7. Вводимо мигдальне борошно і перемішуємо суміш лопаткою. Суміш вважається готовою, коли тісто стає глянцевим і рідшим.
  8. Перекладаємо суміш у мішок і тепер працюємо по трафарету.
  9. Відкидайте масу в центр трафарету і намагайтеся закінчувати процес рухом убік, щоб не залишалося носиків на кришечках
  10. Тепер на хвилин 20-30 залишаємо макарони підсушитися, щоб у нас могла в підсумку вийти гарна спідничка. Якщо Ви поторкали пальцем макаронів і нічого не прилипає, значить можна ставити в духову піч.
  11. Духова піч розігріта до 140 градусів, ніяких конвекції, просто обігрів зверху і знизу.
  12. Ставимо в духовку на 12-17 хвилин. Якщо протягом 3-5 хвилин з'явилися спіднички, тоді все зроблено правильно.
  13. Хвилин через 10 можете спробувати підчепити ножем макарони. Якщо відходять легко, значить готові.
  14. Наповнюємо їх начинкою: ганаш, крем, курд і т.д (якщо начинка рідка, то додавайте ближче до подачі, якщо ж густа - відразу як охолонуть кришечки).
  15. Загалом, це і є те основне, що Ви повинні знати про таке тістечко, як макаронс.

Повторюся, головне робіть це з натхненням і не бійтеся процесів і тоді Вам піддасться будь-яка вершина.

17 серпня 2016